Miért okoz a cukor stresszt?

A ma embere 1 hét alatt annyi finomított cukrot és fehér cukrot fogyaszt, mint régen 1 év alatt. Ismerjük már azokat a kifejezéseket, hogy “cukor blues”, fehér méreg, melyek mind a cukor fogyasztásának káros hatásaira utalnak. Testünk intelligens szervei hajszálpontos egyensúlyban tartják a vér glükózszintjét, de a túlzott cukor fogyasztás eredményeként megugrik a vér cukor szintje, ami krízishelyzetet állít elő. Ez a szerveinket (hasnyálmirigy, vese, máj) munkára ösztökéli, aminek hatására feldobódunk, felélénkülünk. Ez az állapot hasonlít a fizikai körülmények, konfliktusok által bennünk kiváltott stressz reakciókra. Ilyenkor készek vagyunk menni, harcolni, tenni, megvédeni. Amint a helyzet elmúlik vagy a cukor szintje lecsökken fáradtnak, kedvetlennek, lelassultnak érezzük magunkat. Mit tehetünk ilyenkor?

07_pancreas2 (1)-tamtraco.hu
Kép forrása :www.tamtraco.hu

 

A hasnyálmirigy szerepe fizikai és spirituális fejlődésünkben

A hasnyálmirigy nagyon fontos szervünk, fő feladata, hogy három alapvető táplálékot elemekre bontson: szénhidrátok, fehérjék és zsírok. Munkáját segíti a máj és a mellékvese is. A cukorháztartás szabályozásában hormonális szinten vesz részt a hasnyálmirigy szigetes része (Langerhans-szigetek), mert itt képződik az inzulin. Feladata annyi, hogy elérje, az ételből bevitt szénhidrátból csak annyi kerüljön az izmokhoz, amennyi pont elegendő az elvégzendő munkához, és annyit raktároz el a májban a megmaradt cukorból, hogy a vérben csak kicsi mennyiség maradjon készenlétben. Az inzulin feladata tehát, hogy csökkentse a vércukor szintet. Ha túl sok terhelés éri a a hasnyálmirigyet ( fehér lisztes, zsiradékban sült lisztes ételek, liszttartalmú édességek, túl sok fehérje), akkor az inzulintermelés csökken, az izmok nem tudnak megfelelő mennyiségű cukrot felvenni, a máj nem képes a maradék cukrot megfelelően tárolni így a vércukor szint jócskán megnövekedhet és cukorbetegség alakul ki, stresszt okozva a testnek.  Tehát egy idő után elfárad a szerv és nem képes ellátni feladatait.  William Dufty (Cukor Blues c. könyv írója) szerint a hasnyálmirigy 500 évre van kalibrálva, nem 50-re.

A máj mellet a mellékvese is fontos szerepet játszik cukor-háztartásunk harmóniájában, ugyanis a májban raktározott glikogént a mellékvesében termelődő hormon (adrenalin) segítségével szőlőcukorrá alakítja és kijuttatja a májból a vérbe. Így az izmok ismét elegendő energiaforráshoz jutnak.  Ezáltal tehát nő a vércukor szint. Stressz hatására, legyen az pozitív vagy negatív stressz, több adrenalin termelődik, hiszen életbe lép az ősi “üss vagy fuss” készenléti állapot. Így viszont megint csak több cukor kerül a vérbe, tehát az inzulinnak megint dolgoznia kell a vércukorszint csökkentésén.

Stressz hatásairól, tüneteiről már beszéltünk, ezért ezt most nem sorolom fel, viszont a tartós stressz, idegesség esetében az adrenalin nem tud kiürülni a szervezetből, így a kör bezárul, mert folyamatosan dolgoztatva van a mellékvese, máj, hasnyálmirigy is. Jellemző tünetei a mellékvese túlterhelésnek: fáradtság, csökkent teljesítőképesség, fejfájás, gerincfájdalom, hízás, hangulati változások, bőr és allergia problémák, menstruációs zavarok.

Mit a megoldás?

Elsősorban a stressz feloldásáról, tüneteinek enyhítéséről és a stresszhormonok napi szintű, de legalább heti szintű kiürítéséről érdemes gondoskodni. Stresszoldó módszer több létezik (metamorfózis ,  kineziológia, rendszeres mozgás minden formája , családállítás, svt, masszázsok stb.) ezekről egy külön bejegyzésben ejtek majd szót.

Elengedhetetlen a tudatos étkezés, mellyel támogatjuk fizikai testünket. A hasnyálmirigy rendben tartásához a táplálékunk inkább salátákból, zöldségekből, gyümölcsökből álljon és érdemes legalább időszakosan lemondani a kenyérfélékről is. A kenyér és tésztafélék túlzott fogyasztása elsődleges oka a cukorbetegség elterjedésében világszerte.

Spirituális üzenetként kaptam ezt az információt, amit most megosztok. A hasnyálmirigy annyira fontos szervünk, hogy a csillagok energiájához tud kapcsolódni, ezáltal olyan gyógyító energiákat, információkat tud kódolni a saját testünk, lelkünk, rezgésünk gyógyítására, amit most kevesen tudnak. A túlzott cukor fogyasztással és stresszel járó életvitel következtében kialakuló cukorbetegség és hasnyálmirigy betegségek miatt erre sokszor nem képes, mert blokkoljuk. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy ezt a szervet karban tartsuk, hiszen nagyon sokat tehetünk saját fizikai egészségünk megőrzéséért is. Csodálatosan tiszta, fehér fényben tündöklik, ha megvan ez az összeköttetés és meditációval oda tudod irányítani a gyógyító energiáját, ahol érzed a fájdalmat. Meg is kérheted a testedet, hogy jelezze, hova kéri.

Mivel ezt az információt én is szeretetből kaptam, szeretettel továbbítom nektek magát a meditációt is. Az alábbi linken való regisztrációt követően megkapod e-mail címedre ennek a csodálatos gyógyító energiákkal rendelkező szervnek a  meditációját.

ITT KÉRD A MEDITÁCIÓT!

Ha a cikkben lévő képet megnézed, a hasnyálmirigy területen a kis gömbök pont úgy vannak formázva, mintha egy kicsi emberke lenne bennünk. Ez is mutatja az öngyógyító képességünkre vonatkozó kapcsolatot.

Erika, a lélekgyógyító

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s