Stresszoldás Illatokkal

Amikor a megfelelő pillanatban illóolajat szagolunk, megváltoztathatjuk az emlékeink, érzéseink jelentését. Kineziológusként azt mondanám, hogy inkább az emlékhez tartozó érzelem minősége változik meg.

Hogyan hat az illóolaj az érzelmekre?

Szaglásunkon keresztül az aromaterápia hatással van az idegrendszerünkre. Bizonyára te is tapasztalod, hogy érzünk kedves illatokat és érzünk rossz illatokat. Míg az előbbitől jó kedvünk lesz (egy virág illata vagy kedvenc ételünk illata), az utóbbitól pedig nem leszünk feldobva. A szagokra a testünk automatukusan reagál, mert a szaglás  része a túlélő mechanizmusoknak.

Szaglószervünk az orrüreg tetején található és a beérkező levegőben lévő illatmolekulákat érzékeli. Innen a szaglóidegeken keresztül az illat információja eljut az agyba, a limbikus rendszerhez. A limbikus rendszer pedig pedig az érzelmek feldolgozását irányítja.

Így érkezünk el az illatok érzelmi átalakító szerepéhez. Az érzelmek legfontosabb célja, hogy kifejezzük az adott pillanatban azt, hogy milyen állapotban vagyunk. Az érzések kifejezésének szükséglete minden emberben benne van, születésétől fogva. Vannak azonban olyan esetek, amikor valami miatt nem tudjuk vagy nem akarjuk kifejezni az állapotunkat.  Sok vendégemnél derült már ki az oldások során, hogy olyan családi mintát kaptak, ami arról szól  “aki sír, az gyenge”, ,”a mi családunkban nem szabad sírni”. Ilyen és ehhez hasonló esetekben már a kicsi gyerek sem mutatja ki a dühét vagy félelmét , ha bántják az oviban.

Mi lesz ezekkel a bennragadt érzelmekkel?

Felnőtt korunkra rengeteg érzelmet raktározhatunk el, amit hasonló okok miatt nem engedhettünk ki. Ezek pedig elraktározódnak és negatívan befolyásolják gondolatainkat, önértékelésünket, kapcsolatainkat és fizikai állapotunkat, egészségünket is. Ha felnőttként hasonló helyzetbe kerülünk, mint az oviban például, akkor az elraktározott érzelmek miatt túl erősen, akár szélsőségesen is reagálhatunk. Tudatalattinkban megint bekapcsol a régi emlék és a jelenbeli reagálásunk valójában annak a régi dolognak szól. Egy traumatikus emléknél pedig folyton bekapcsolják a túlélési ösztönök.

Hogyan engedjük el, dolgozzuk fel?

Mindkét esetben izomteszteléssel választjuk ki a feloldást támogat illetve a pozitív érzést megerősítő illóolajokat. Az adott illat hatással van, a limbikus rendszeren és azemlékfeldolgozáson keresztül, az emlékek, gondolatok és érzések együttesének átalakítására.H

Használtam már a mandarin illatát elhanyagoltság, elkülönültség és egyensúlytalanság érzésének feloldásához; vagy a Ho-Fa illatát a büszkeség megerősítéséhez. Az izomteszt mindig megmutatja, melyik illat tud a legjobban segíteni. Erre nincsen egy konkrét recept, mert mindegyikünk egyedi, érzelmeink is egyediek, és mindenkinek másra van szüksége.

Abban az esetben, amikor valaki nem akar vagy még nem tud egy múltbeli traumával szembenézni és nem akarja a kineziológiai stresszoldást folytatni, szoktam javasolni az Aromaterápiás Stresszoldó Illatszeánszt. Ilyenkor is használok izomtesztet az élményhez, emlékhez fűződő érzelmek felderítéséhez, de nem megyünk bele, hanem segítségül hívjuk az illatok erejét.

Az emlékekhez kapcsolódó negatív érzések feldolgozása több síkon történhet. Ilyen lehet az álom is. Számos esetben segít a stresszoldás bármilyen formája, ami nálam a kineziológia és  a hozzá kapcsolt illatok. Segíthet az illatokat való munka önállóan is. (Stresszoldó Aromaterápiás Illatszeánsz)

Az illatok hatására a negatív érzés elkezd pozitívvá válni, felszabadulnak a korábbi élményben megrekedt energiák, átértékelődnek az élmények és már nem tudjuk olyan rossznak felidézni. Valamilyen módon a terápiás minőségű illóolajok sokkal mélyebbre jutnak, mint gondolnánk.

Szeretnél segíteni magadon egy Illatszeánsszal vagy feltöltődnél velük? Várlak szeretettel előzetesen lefoglalt időpontban: https://lelekfeny-masszazs.salonic.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s