A kismama masszázs jótékony hatásai

A masszázs, mint érintés, kiemelkedő élettani hatással bír nem csak a felnőttekre, hanem a gyerekekre és a várandős nőkre is.

A minőségi érintés azt az üzenetet adja át, hogy “fontos vagy nekem”. Az érintés hatására oxitocin és endorfin termelődik, többek között, ami a boldogság és az öröm érzéséért felelős. Minél tovább tart, a rendszeres masszázs hatása, annál könnyebb felülkerekedni, legyőzni a stressz és félelem okozta negatív érzéseket és persze a hozzájuk kapcsolódó hormonokat ( pl: adrenalin).

EŐRY fotó

A kismamák érintése azért is jelentős, mert megtanulják az elengedést, a mjadani szülésben a “megnyílás” érzését megengedni a testnek. Hiszen minnél lazább, relaxáltabb a test és az elme, annál könnyebben születik meg a baba. Ezért a masszázs fontos része lehet a szülsére, születésre való felkészülésnek is.

Az érintéssel használt illóolajok speciálisan segítik a várandósság időszakát. Ilyen lehet a a citrom héj, a rózsa, a brazíliai eukaliptusz, a római kamilla, levendula. Azonban nagyon fontos, hogy nem minden illóolaj használható várandósság, a szoptatás és gyermekágy ill a baba 30 hónapos kora előtt. Ezért mindig fontos képzett aromaterapeutától tanácsot kérni.

A masszázs élettani hatásai között szerepel az immunrendszer erősítés, az idegrendszer nyugtatás, a keringés kiegyensúlyozása is. Kismamák ill a várandósság idejére kiemelmném a rendszerességet, a tartós hatás elérése miatt.

Ma a kismamák sokszor vannak egyedül a szülésre való felkészülésben, a várandósságra való felkészülésben, ilyenkor az őket ért kríziseket is egyedül kell feldolgozniuk (magas vérnyomás, terhességi cukor stb). Ezért fontos egy vagy több női, támogató közeg ebben az életszakaszban is.

EŐRY fotó

A kismama masszázst ugyanolyan mozdulatokkal és simításokkal végem, mint az Aromazen Speciális Relaxáló masszázst. Ami változik az a testhelyzet: oldalt fekvés, ülve vagy félig ülve masszírozás, mindig igazodva a pocak méretéhez és a kismama szükségleteihez.

A kismama masszázs során fontosnak tartom, hogy a teljes test át legyen masszírozva, lehetőleg arcmasszázs is legyen benne- nagyon relaxáló tud lenni- valamint a csend, halk zene is legyen. A meleg olaj pedig extra kellemes és lazító hatást eredményez.

A maszsázs végén van még lehetőség a közben feljött gondolatok, érzések átbeszélsére is. Ez a fajta érintés különösen fontos lehet még a szülés utáni időszakban is, akár a szülésélmény feldolgozására is; akár a szoptatásosos időszakban is, akár a babával együtt. Ez az érintés az odafigyelést, az elfogadást és a csendes megértést is jelentheti, mert néha túl sokat teszünk bele a feladatokba és magunkra egyre kevesebb az idő.

A kismamam testmasszázs lehet 60 perces, amelyre bejelentkezni itt tudsz:

0630 6319432

Díjszabása:

60 perces kismamam masszázs: 12.000 Ft

3 alklamas bérlet: 10% kedvezmény

Szeretettel várlak!

EŐRY fotó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s