Aromaterápiás Masszázs vagy Kineziológiai stresszoldás?

Aromaterápia, kineziológia #eoryphoto

Egyre többen keresnek fel újra kimerült, elfáradt fiatalok és középkorúak úgy masszázsra, hogy közben a kineziológiai stresszoldásról kérdezgetnek.

Néhány gondolatot most megosztok veletek arról mire is jó és miben segít ez a módszer.

2012-ben szereztem meg a hivatalos kineziológusi képesítést az Eti-Gyemszi-nél és ezután el is kezdtem az oldásokat. Aztán 6-7 évnyi munka után kicsit más irányt vettem, tágítottam a látókörömet egészen 2019-ig. Ekkor az Aromaterápiás masszázzsal újra visszatértem az érintések világába.

Az érintés szerepéről és fontosságáról már sokat írtam, de az is fontos, hogy milyen a szándék és a cél ezekben az érintésekben. Nálam a masszázsban és kineziológiában is ugyanaz: harmóniára törekedve, szeretettel feloldani  a testi-lelki-érzelmi gubancokat, ezáltal gyengéden, harmonizáló szándékkal érinteni.

A testünk egy csoda. Életünk minden pillanatát rögzíti, ami bármikor előhívható, ha szükséges. Természetesen nem magát a történetet, hanem az átélt érzelmet és információt tároljuk sejteszinten. Sokszor tapasztaltam már, hogy egy-egy nem alvás, depresszív időszak, kedvetlenség vagy sikertelenség hátterében akár fogantatás kori érzelmek is húzódhatnak. Ennek széppé alakításával, feloldásával kisimul a test és a lélek. Az egyén megnyugszik és tud végre aludni.

Ilyen volt annak a 16 éves lánynak is a története, aki már sok hónapja szenvedett csendesen belül, nem aludt, nem tudott koncentrálni sem. Úgy érezte neki csak tenni kell a dolgát, őrá nem figyel senki. Sem otthon, sem az iskolai környezetben. Nem is érezte jól magát közösségben, barátságot is nehezen kötött. Ha egy barátság mégis kezdett kialakulni, és szeretetet mutatták irányába, ő arra dühével tudott csak reagálni. Ebből szép lassan önbántalmazó gondolatok, majd komoly alvási problémák lettek. Kineziológiai izom tesztelés során a fogantatás előtti pillanatba érkeztünk, ahol már jelen volt egy szerethetetlen érzés, aminek valószínű okára egy családi történetben találtunk rá. Édesapa és édesanya egyet nem értése a gyermekvállalásban feldolgozatlan maradt, amelynek érzelmei bent maradtak a magzat sejtjeiben. Ennek feloldásával a kineziológia módszerének segítségével elértük azt, hogy sokkal nyugodtabban távozott ez a fiatal lány, mint ahogyan érkezett.

Az aromaterápiás masszázst nagyon nem kell magyarázni, hiszen sokkal könnyebben elképzelhető, mint egy kineziológiai oldás. Mégis azt gondolom, hogy nagyon sok a hasonlóság közöttük és ami biztosan egyforma, az a fent említett szándék.

Ebben az esetben, ha lehet, akkor nem beszélünk, hanem általában megengedi magának a masszázs alanya, hogy ellazuljon. Akár el is aludjon és élvezze a simogató , hol gyengéd, hol erősebb érintést. Ezt nagyon szépen támogatják az illóolajok is a bőrre és idegrendszerre gyakorolt hatásuk által is. Sok esetben ilyenkor is történik oldódás, még akkor is, ha nem mutatunk, beszélünk az illető életében jelen lévő helyzetekről. Sokszor az is elég, ha egy kicsit máshová helyezzük a fókuszt és kilépünk a hétköznapokból.

Hetente vagy havonta többször masszázsra járni ma már nem luxus, hanem létszükséglet. Fontos, hogy szánjunk magunkra ennyi énidőt és pénzt, mert hosszú távon megtérül a saját magunkba fektetett idő és energia. Ha így teszünk az nem csak a saját, hanem a családunk jól létét is garantálja. Ez pedig sokkal nagyobb érték, mint bármi más.

Tapasztalatom és hitem szerint az aromaterápia, masszázs és kineziológiai stressz oldás  együttesen nagyon hatékonyan tud egy-egy aktuális élethelyzetben segíteni, a belső harmóniát és békét visszaállítani. Éppen ezért azt szoktam javasolni, hogy először a testet támogassuk meg masszázzsal, aromaterápiával, és amikor egy kicsit feltöltődött, akkor érdemes az érzelmi, lelki gócokat is feloldani. Így a test is jobban elbírja az oldódást.

Mindenkínél máshogy, más ütemben, az egyéni igények figyelembevételével zajlik a folyamat. A türelem és kitartás is fontos a folyamatban. Amikor gyengéden, szeretettel de kitartóan közelítünk és oldunk fel, sokkal tartósabb sikerre számíthatunk!

Érdeklődni, bejelentkezni telefonon, 0630 6319432 számon lehet vagy online bejelentkezéshez kattints ide:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s