Hogyan hat az érintés az igedrendszerre?

Minden petesejt, amit egy nő valaha hordozni fog a petefészkeiben, már ott van vele, amikor 4 hónapos magzat anyja hasában. Ez azt jelenti, hogy a sejtszintű életünk anyai nagymamánk hasában kezdődik. Mindannyian 5 hónapot töltöttünk nagymamánk hasában, miközben anyánk fejlődött benne, aki szintén 5 hónapot töltött petesejtként a saját nagyanyja hasában. Együtt lüktettünk anyánk vérével mielőtt ő még meglátta volna a napvilágot, és ez a vér visszavezet minket a nagymamáinkon keresztül egészen az első anyáig.

Artwork – Amy Haderer, The Mandala Journey

Milyen a jó érintés? A minőségi, tiszteletteljes érintés? Te kaptál ilyet gyerekkorban, felnőttként, bármikor? A szüleid, felmenőid hogyan reagálnak az ölelésre, érintésre?

Szeretném, ha tudnád, hogy a minőségi érintés befogadása gyógyítja, helyreállítja a harmóniát az emberekben, testileg, lelkileg, érzelmileg. Sejt szinten válik olyan információvá, tudássá, amely akár fizikai betegségek kialakulását is meg tudja előzni.

A már létező fizikai tüneteket is nagy mértékben enyhítheti, akár a tünetmentességig vagy akár a teljes gyógyulásig is hathat. Magzati kori stresszoldással és érintéssel a magzatként, embrióként kifejlődni készülő idegrendszert lehet helyreállítani, az ott lévő genetikai mintákat, szülői félelmeket és a generációs mintákat ( terheket, traumákat) feloldani. A születendő gyermeknél is pozitívan hat, ha az Édesanya várandósan már kapja ezt a lehetőséget.

Minden korban kutatták és kutatják ma is a fiatalság és egészség forrását; számos könyvet olvashatunk erről. Ma már odáig is eljutottak, hogy a DNS-t vizsgálják meg ez ügyben, és igen, a magzati korban lévő, még meg nem született gyermeknek van a legtisztább, legtökéletesebb DNS-e. Éppen ezért tud ilyen mélyen hatni az általam is végzett Metamorfózis stresszoldás. Ezt erősíti az aromaterápiában bevált, régiek által is ismert és használt, terápiás minőségű illóolajokkal és érintéssel végzett masszázs is.

Sajnos nem mindenki tudja , képes befogadni egy ilyen minőségi érintés mélységeit ill. magát a fizikai kontaktust sem. Ilyen az egyik fiatal vendégem is. Amikor az idegrendszer valami miatt sérült, vagy zavar van benne, akkor előfordulhat, hogy a környezet által adott szociális impulzusokat nem tudja kezelni. Ha kívülről ér minket valamilyen hatás, akkor általában két féle módon reagálunk: vagy hárítunk, vagy beengedjük az információt és elgondolkodunk rajta. Azonban létezik olyan eset, amikor valaki mindkettőre képtelen. Ez utóbbi esetnek oka lehet olyan mély félelem, autisztikus hajlam, idegrendszeri zavar, generációs minta, amely gátolja a külső környezetre adott reakciókat. ezekben az esetkben a lábon, a kézen és a fejen található pontok finom érintése stimulálja zaidegrendszert, amely sejt zsinten, belülről kezd el dolgozni. Sokszor e talélkozás után több napig tartó nyugalomról, kibillenthetetlen egyensúlyról számolnak be.

Kedves vendégemnél is minden alkalommal tapasztalom, hogy nagyon, nagyon mélyre tud menni a kezelés során. Bezsélgetni nem kötelező, nem is zsoktunk mindig, de sokszor van olyan állapot, amikor egy hozzátartozónak is nehezebben mond el nyomasztó dolgokat, mert fél a meg nem értéstől. Elfogadja ugyan az érintést, de ha lehet csak zokniban és az illatokra sem nyitott eléggé. Az aromaterápiás illóolajok szaglás útján is hatással vannak az idegrendszerre, nem csak bőrön keresztül, ezért iylenkor az illóolajos hátmasszázst is javasolni szoktam kezdésként. Ilyenkor lehetősége van belül lenni, mélyre nézni és olyan gondolatokra, belső feszültségekre találja meg a választ, amit egyébként a rohanó világban nem tud megtenni.

Az érintés kapukat nyit, felszabadulnak általa fájdalmak, félelmek, régi minták. Boldogság hormonok, önjutalmazó hormonok termelődnek általa, ami az emberi test természetes öngyógyító folyamatait is támogatja. Ezért hangsúlyozom sokszor, hogy a minőségi érintés az, amikor adni és kapni is lehet; amely mögött nincs elvárás, hátsó szándék, csak a tiszta szeretet, öröm és a harmóniára való törekvés.

Kihangsúlyozni soha nem elég, hogy a gyermekek, a szülők, kismamák, a felnőttek rendszeres minőségi érintése, akár egy masszázs keretében is hosszú távon térül meg. Karban tartja a testet és lelket, így könnyebben vehetjük a mindennapi akadályokat is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s