A kamaszt oldjuk vagy a szülőt?



Egy izgalmas történetet hoztam most, ami igazából a sajátom, de azt gondolom, hogy sokunknak segíthet.

A fiammal most éppen a középiskolai felvételi kellős közepén járunk. 

Látom, hogy izgul, de nem mondja. Ő már nagy, férfi, nem akarja már, hogy én segítsek, megpróbálja egyedül megoldani a szorongásait…belül.

Ami kívülről látszik az a bezárkózás, a folyamatos zenehallgatás, elvonulás…és a véget nem érő köhécselés, krákogás. Ezt már ismerem, merz amikor kisebb volt egy nehéz helyzetben volt már hasonló tünete, felismerem. Felajánlom neki, hogy elviszem kineziológushoz, oda, ahol már jártunk. Elfogadja, az első oldáson túl is vagyunk, de a viusgák közelednek, kellene még egy, így lett megbeszélve. El is indulunk a megbeszélt időp9ntban, de az autóban közli, hogy ő valójában nem akarja. 

Kineziológusként tudom, hogy választásunk mindig van! Tehát felajánlom neki, hogy míg odaérünk meggondolhatja magát, de ha mégsem, akkor bemegyek én. Nekem úgyis jól jönne egy stresszoldás🙂.

Így is lett. Én mentem. Engem oldottunk, de valahogy mégis kapcsolódott az ő témáihoz: a szoronngáshoz az új iskola, új közösség miatt, hogy megtalálja-e a helyét az új helyzetekben…hiszen a megszokottból ki kell lépni, túl a komfortzónán.  Minden passzolt az én gyerekkoromból, az övébe, amit persze csak a végén raktunk össze. Így hát anyát oldottuk, a kamasz gyerek helyett.

Másnap arra lettem figyelmes, hogy csökkent a köhécselés intenzitása, tehát így is használt az oldás! Hurrá!

Egyszer hallgattam egy előadást az egyik tanáromtól, akinek akkor volt 17 éves a fia. Azt mondta, hogy ha a gyerek nem nyitott a segítségre, akkor a szülő menjen el. Ha én szülőként rendben tartom magam, azzal neki is sokat segítek, hiszen egy érzelmileg stabil, biztonságot adó háttérre van szüksége ebben az érzékeny életszakaszban.

Az enyém még csak 14, de ugyanígy gondolom már most is. Nem véletlenül szoktam kérni a szülőket, hogy jöjjenek oldásra.

Működik! Gyanítom, ha lezajlik a felvételi, a krákogás is elillan😉 A lényeg, hogy már tudja, hogy kérhet segítséget, tapasztalta már, bármikor dönthet így is, úgy is. Felnőttként is.

Egyszóval mindegy hány éves a gyermeked, mindig van választásod, kérjetek ti is kineziológiai stresszoldást, mert megéri!


Online stresszoldásra a Veresegyház fülre kattintva találtok több elérhetőséget. Személyesen pedig Budapesten a Subrosaban és a Yogaterrace-ban, valamint Veresegyházon tudunk találkozni.

Fogadjátok szeretettel egy újabb stresszoldó videómat is: 

Illatos Stresszoldás Erikával


Nagyon szép napokat nektek!

#kineziológia #stresszoldás #aromaterápia #masszázs #kamasz #szülő

Hozzászólás