Miért jó a gyermek masszázs?

Ekkor:

Az érintés, simogatás és masszázs olyan, ősidők óta létező, mindennapi igénye az embereknek, amely, nem csak közérzetünket, hanem immunrendszerünket is erősíti. Az érintéssel, aromaterápiás stresszoldó masszázzsal gyerekeknél és fiatal felnőtteknél is jelentős hatás érhető el. Fontosnak tartom a családi harmónia, a női energiák kiegyensúlyozását, különösen abból a célból, hogy a család egysége fenntartható legyen. Hiszen mindig a nő a központ, az anya, akinek be kell fektetni magába, hogy boldog legyen a család. Ezzel kapcsolatban a gyerekek tükröznek sok kimondott vagy ki nem mondott feszültséget akár fizikai tünetekkel is. Ezért szoktam őket is segíteni a szülőkkel együtt.

Amikor azt érzékeled, hogy a gyermeked fárdat, kimerült, ingerlékeny, túl feszes vagy akár agresszív, illetve fizikai tünetei, betegségei is lehetnek, akkor fontos arra gondolni, hogy a családi rendszerben valami nincs a helyén. Olyan feszültséget okozó gondolatok, problémák, élethelyzetek adódhatnak, amelyet a gyerekek nem tudnak egyedül átlépni, megoldani, de sokszor beszélni sem tudnak róla.

A rendszeresen masszírozott gyermekek, serdülők kiegyensúlyozottabbak, ezért a fejlődésük is kiegyensúlyozottabb. Amellett, hogy a masszázs minden szerv működésére kedvezően hat, a masszírozott gyermekek mindennapjaiba később is helyet kaphat ez az ősi gyógymód, melyet felnőttkorban sem hagynak majd el. A masszázs és stresszoldás hatására tapasztalataim alapján ezeknek a gyerekeknek javul az alvásuk, jobban tudnak koncentrálni, összeszedettebbek lesznek, és a tinédszerkori hormonális változások kiegyensúlyozásában is segít. Hatással van a nyirokrendszerre, az immunrendszerre, az emésztésre és az idegrendszerre és a keringési remndszerre is.

Ha jól érzed magad a bőrödben és pozitív gondolataid vannak, akkor nehezebben vagy egyáltalán nem találnak rád a betegségek.

A masszázs egyáltalán nem látványos, nem is tudod lefényképezni az eredményét, de egy biztos: a rendszeres masszázs testileg és szellemileg is karbantart. A rendszerességgel sok fizikai problémától, betegségtől óvod meg magad pl: javul a nyirok és vérkeringés, a sejtek öregedését késlelteted, megerősödnek az érfalak és minden esetben méregtelenítesz. Ehhez óriási segítség nálam az aromaterápiás, minőségi illóolajok és növényi olajok használata.

Az érintés egy nagyon ősi ösztönünk, egy olyan alapvető igény és kommunikációs forma, amely nélkül nem lehet élni. A rendszeres érintés pozitív gondolatokat és öngyógyító folyamatokat indít be, míg az érintés hiánya súlyos betegségeket is okozhat. A masszázs egyike a legősíbb gyógyító és közérzetjavító módszereknek, amely sikerrel űzi el a betegségeket (fizikai és pszichéset egyaránt). Felnőtteknél és gyerekeknél is egyformán alkalmazható.

Az aromaterápiás Aromazen Stresszoldó masszázs speciális pontokat érint a testen, melynek hatását a finom illatok is erősítenek. A speciális technikák révén pedig oldódnak a mentális és a fizikai testben elraktározott gócpontok, amelyek akár a fogantatás pillanatától is okozhatnak feszültséget a gyerekekben és szüleikben egyaránt.

Kineziológus végzettséggel és tapasztalattal mindezeket a folyamatokat a masszázs során is támogatom, így akár az első alkalom után is jelentős változás tapasztaltható, különösen a gyerekeknél.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s