Kineziológia

A kineziológia alternatív jellegű holisztikus készség- képesség- és személyiségfejlesztő módszer, amely a test-lélek-szellem egységét ill. ennek harmóniáját segít helyreállítani. Alapja az izomtesztelés, amely segítségével visszajelzést kapunk az agy és a test közötti kapcsolatokról, energia blokkokról, sejtmemóriában elraktározott negatív érzelmi mintákról. Így található meg az adott probléma gyökere tudatos emlékezés nélkül, amely speciális gyakorlatok segítségével oldódik fel. E gyengéd módszer testi-lelki-szellemi egyensúlyt hoz létre. Az egyensúlyhiányok rendeződnek és a fizikai szinten jelentkező problémák is mérséklődnek, megszűnhetnek.
A stresszoldás során sok változás történik a benned működő energiamintákban, az agyadban és sejtjeidben tárolt információkban. Ezért képessé válsz arra, hogy a berögzült programokat, reakciókat új választásokkal váltsd fel. Felszabadulsz a múlt korlátozó terhei alól, félelmeid, viselkedésmintáid, hitrendszereid nyomása alól és új döntéseket hozhatsz, új életcélokat tűzhetsz ki.

A módszer gyengéd mivoltának köszönhetően már korai életkorban is sikerrel alkalmazható. Csecsemők és kisgyermekek esetében általában az Édesanyán keresztül történik az oldás.
2014-09-24-012

Milyen problémák esetén javasolt?
tanulási zavarok (összes “diszes” tünet pl. diszlexia)
allergia
viselkedési zavarok (tik, bepisilés, önagresszió, dühkitörések)
óvodai, iskolai beilleszkedés
testvérféltékenység
kapcsolati problémák (pár-, munkahelyi-, szülő-gyerek kapcsolatok)
kommunikációs nehézségek (halk beszéd, hadarás, dadogás)
önbizalomhiány
babvállalási nehézségek
alvászavar
félelmek, pánikbetegség, szorongások
depresszió
fizikai és lelki stresszek
fizikai betegségek
A Three in One Concepts (korábban One Brain) módszer tanfolyamaiból az alábbiakat végeztem:

 • A kineziológia eszközei – Keller D. Zsuzsa
 • Alap “Egy Agy” (tanulási problémák, diszlexia) – Keller D. Zsuzsa
 • Testkód (kommunikációs és kapcsolati problémák) – Keller D. Zsuzsa
 • Haladó „Egy Agy” (diszlexiát kiváltó érzelmi okok) – Keller D. Zsuzsa
 • Szavaknál is hangosabban (kommunikációs és kapcsolati problémák szerkezeti jellege) – Keller D. Zsuzsa
 • Szerkezeti idegtan (ideg- és energiarendszer, fájdalomcsillapítás, fóbia, rögeszme) – Keller D. Zsuzsa
 • Viszonyok veszélyben (kapcsolatainkban jelenlévő érzelmi blokkok) – Keller D. Zsuzsa
 • Testáramkörök, fájdalom és „megértés” (fájdalomcsillapítás több mint 50 izom segítségével) – Dr.Simon Katalin
 • Gyermekkor, szexualitás, öregedés (önpusztító viselkedésminták azonosítása) – Dr.h.c. Várhidi Ilona
 • Serdülokor, érettség, szeretet (megtagadott hitrendszerek azonosítása) – Dr.h.c. Várhidi Ilona
 • Haladó szerkezet/Funkció felismerések – Anastasia Wada
  TAO és Barométer – Felsőfokú tanfolyam – Dr.h.c. Várhidi Ilona
 • GYEMSZI -állami szakmai vizsga- Kineziológus: 2012.02.28.

Vélemények:

“Erikát nekem egy barátnőm ajánlotta, aki már volt nála néhány kezelésen. Előtte már jártam másik kineziológusnál, de az nagyon rossz tapasztalat volt. Mégis, azok alapján, amit mesélt barátnőm, úgy döntöttem, érdemes lenne elmenni, kipróbálni. Nem bántam meg!:)
Alapvetően azért akartam kineziológushoz játni, mert szerettem volna a múltam rossz élményeinek negatív hatását csökkenteni a jövőmre nézve. Nem akartam, hogy korlátozó rétegekként rakódjanak rám a szomorú emlékek, amik így megfosztottak volna attól, hogy boldog legyek.
Éppen egy fájdalmas szakításon voltam túl, amibe szó szerint majdnem belehaltam. Bármennyire is optimista voltam a történtek után a jövőmre nézve, képtelen voltam teljesen túltenni magam a múlt eseményein. Ezért kértem Erika segítségét.
Már az első oldás is hatalmas élmény volt! Annyira sok pozitiv energia éledt fel bennem, hogy úgy éreztem, minden lehetséges, és végre egyenesbe jöhet az életem! Azt kell mondjam, nem tudom pontosan mikor sikerült teljesen elengednem az eseményekhez kapcsolódó rossz érzéseket, de kb. fél év alatt megszabadultam a félelmektől és a fájdalomtól.
Az Erikával végzett munka során a családommal való kapcsolataim is felszínre kerültek.
Kineziológusom sokat segít a bennem mélyen elraktározott fájdalmak és félelmek feloldásában. Rengeteg energiám szabadul fel attól, hogy a felesleges lelki terhek cipelésétől megszabadulok.
Sajnos sokunk neveléséből kimaradt az önmagunkra való odafigyelés megtanítása. Hozzászoktunk ahhoz, hogy “megmondják”, mi a jó nekünk, mitől leszünk boldogok. Szerintem az egyik legfontosabb dolog, amit magunkért megtehetünk, hogy elkezdünk bízni önmagunkban és döntéseinkben.
Mindig pozitív élmény egy ilyen kezelés, a lelkem mélyén érzem, minden alkalommal egy lépést előre jutok az önmagamhoz és a személyes boldogságomhoz vezető úton. Törekszem arra, hogy ne kövessem el újra és újra ugyanazokat a hibákat, hiszen – mint mindannyian- én is előre szeretnék jutni az életben, nem egy helyben toporogni.
Nekem ebben segít Erika és a kineziológia.

Aloha!:) Szilvi “
*****************************************************************

“Az első alkalomhoz képest sokkal jobban tudom kezelni az indulataimat, nincsenek több napos depressziós időszakaim. Ha dühös vagyok, hamarabb lehiggadok. Nem sértődök meg olyan könnyen.”
Kati (41) 2014.05.14.

*************************************************************************

“Amióta először voltam itt. úgy érzem, hogy felszabadultabb és bizakodóbb lettem. Jól éreztem magam a foglalkozásokon. Remélem segítenek az itt elhangzottak a további döntéseim meghozatalában.”

Gréti (46) 2014. 05.15.